Відро для льоду - це ознака хорошого тону і обов'язковий атрибут будь-якого вишуканого столу. Благородно і шикарно виглядає іскристий лід і пляшка елітного
шампанського на романтичній вечері або урочистому банкеті. Деякі
вина п'ють охолодженими і для цих цілей використовуються відра великого розміру. Лід для шампанського - це вже класика жанру. Таке відро наповнюють льодом приблизно на 2 \ 3 від обсягу. Щоб етикетці не намокла всередину необхідно помістити тканинну серветку. Воду в відро додавати не варто, оскільки мокра пляшка може вислизнути, та й виглядає не дуже естетично. В охолодженому вигляді подають не тільки шампанське. У відрі з льодом можна подавати столові і міцні червоні, а також білі вина. Ці правила дуже важливі для бездоганного сприйняття смаку і аромату хорошого вина, їх знання допоможе вам продемонструвати, що ви розумієте толк в напоях і поважаєте своїх гостей.