2 989 ₴
Декантер (декантатор) (англ. Decanter, від франц. décanter — зціджувати, зливати) — скляний графін, призначений для декантації і подачі вина.
Зрілі вина
Зрілі вина потребують декантації для відділення пигментационного осаду, що випав з часом зберігання на дно пляшки. При переливанні з пляшки в декантер сомельє традиційно відстежує наближення осаду до шийки пляшки у світлі воскової свічки. Після проведення нетривалого часу в декантере зрілі вина обережно переливають в келихи, залишаючи на дні декантера осад, який потрапив з пляшки.
Молоді вина
Молоді танинные вина з потенціалом для тривалої витримки часто перед подачею потребують переливання в декантер, але не з метою відокремлення осаду, а для насичення киснем і прискорення процесу окислення, тобто для прискореного дозрівання і готовності до вживання.
Для прискорення окислення декантер з вином активно похитують. Час декантації молодих вин може коливатися від 30 хвилин до декількох годин перед подачею.
Класичні декантери
Класичні декантери виробляють з прозорого скла, хрусталіна або кришталю, видуті вручну або вироблені на великих виробництвах. Класичні декантери розраховані на обсяг вина в один і два літри, відповідно, з розрахунку пляшки, об'ємом 0,75 літра і 1,5 літра.
Основні | |
---|---|
Тип ємності | Декантер |
Призначення | Універсальне |
Матеріал | Кришталь |
Об`єм | 2100 мл |
Висота | 340 мм |
Спосіб закривання | Не закривається |
Наявність ручки | Ні |
Підходить для миття в посудомийній машині | Так |
Виробник | Nude Glass |
Країна виробник | Туреччина |
Колір | Прозорий |